BOUWEN VAN EEN LANDELIJKE WONING MET SCHUUR

Alle BEN-projecten
overzicht
146/195

Energetische specificaties

Hoe werd met energie omgegaan?

1.Vermogen voor verwarming beperken:
hoge compactheid
passieve isolatiepakketten
laag energie buitenschrijnwerk
grote zonnewinsten door gunstige oriƫntatie
goede luchtdichtheid
zuinige ventilatoren

2.verantwoorde energieopwekking:
geothermische warmtepomp
PV-panelen
vloerverwarming op lage temp.



Over het project

Deze compacte woning met landelijk karakter werd volgens de bio-ecologische principes opgetrokken: De vloerisolatie bestaat uit 60cm glasschuimgranulaat, het houtskelet werd ingeblazen met houtwolvlokken en de kelder zit volledig buiten het beschermd volume.
De woning is vrij gesloten aan de noordgerichte voorzijde en opent zich zo maximaal mogelijk aan de achterzijde naar het zuiden en het platteland. Aan de zuidzijde wordt nog een houten structuur gebouwd die zal begroeid worden om schaduw te bieden in de zomer, maar veel licht te garanderen in de winter.
Er werd gewerkt met aannemers uit de buurt om de lokale economie te stimuleren.


Sint-Laureins, Oost-Vlaanderen

Eengezinswoning alleenstaand, Nieuwbouw, Traditioneel

Houtskeletbouw, Bio-ecologisch, Budgetvriendelijk, BEN-gebouw

Extra energie-info

Netto bewoonbare oppervlakte

248 m²


Ventilatiesysteem

Systeem D met warmteterugwinning


Verwarmingssysteem en productie sanitair warm water

Elektrische warmtepomp


Toepassing hernieuwbare energie

PV-panelen, warmtepomp

E-peil: 25   /   k-peil: 31



Over de architect

BAST architects & engineers cvba
Deraedt Bruno
Lammerstraat 18
9000 Gent
T 09 265 41 80
M 0478 33 99 19
www.bast.coop
bruno@bast.coop