BEN-WONING MET SPLIT-LEVELS

Alle BEN-projecten
overzicht
151/186

fotograaf: TRAJEKT architectengroep bvba

Energetische specificaties

Hoe werd met energie omgegaan?

De woning is compact en er is bijzondere aandacht besteed aan het formaat en de oriëntatie van de vensters.

Een doorgedreven isolatie van de buitenschil, met extra aandacht voor de uitvoeringsdetails en de luchtdichtheid van de woning, wordt aangevuld met eenvoudige maar zuinige installaties.



Over het project

Deze bijna-energieneutrale (BEN) woning wordt gebouwd in Ekeren. Daarbij wordt de nadruk gelegd op een robuuste en goed geïsoleerde buitenschil aangevuld met energiezuinige technieken.

Door elke verdieping op te delen met tussenverdiepingen (split-levels) ontstaat er een unieke woonomgeving met veel daglicht en lange doorzichten. Bovendien laten deze niveauverschillen toe om op doordachte wijze zonlicht via de zuid-georiënteerde straatgevel binnen te trekken en terwijl de privacy binnenin toch te vrijwaren.

De woning is ruim in oppervlakte (3 à 4 slaapkamers) maar bewust compact vormgegeven ten gunste van het verbruik en de bouwkosten.


Ekeren, Antwerpen

Eengezinswoning koppelbouw - rijwoning, Nieuwbouw, Modern

Budgetvriendelijk, Compact, BEN-gebouw

Extra energie-info

Netto bewoonbare oppervlakte

235 m²


Ventilatiesysteem

vraaggestuurde ventilatie E+


Verwarmingssysteem en productie sanitair warm water

lucht/water-warmtepomp


Toepassing hernieuwbare energie

warmtepomp & PV-panelen

E-peil: 29   /   k-peil: 27



Over de architect

WOLLAERT + PARTNERS architecten bvba
Popelier Mario
Ertbruggestraat 113
2110 Wijnegem
T 03 384 22 33
M 0495 89 37 63
www.wollaert.be
mario@wollaert.be