NIEUWBOUW WONING MET KANTOOR

Alle BEN-projecten
overzicht
16/253

fotograaf: Liesbet Goetschalckx

Energetische specificaties

Hoe werd met energie omgegaan?

Goed geïsoleerde, luchtdichte buitenschil.
Orïentatie en positie luifels in functie van bezonning.
Duurzame technieken in functie van de resterende energiebehoefte.



Over het project

Op de flanken van een beboste Hagelandse heuvel situeert zich een ruime, lichtrijke ééngezinswoning met kantoorruimte.
De leefruimtes op de bovenste verdieping bieden een panoramisch uitzicht op het voorliggend dal. Het aansluitend dakterras in twee niveaus vormt het verlengde van de leefruimtes en laat de grens tussen binnen en buiten vervagen.
Het slaapgedeelte op het gelijkvloerse straatniveau bevindt zich aan de achtergevel met tevens zicht op het achtergelegen bos. Vooraan aan de straatzijde situeert zich het kantoor van de eigenaren.
Het kelderniveau met hobbyruimtes aan de achtergevel sluit door het afhellend terrein aan de achtergevel aan op de natuurlijke helling waardoor het gehele project zich mooi in de heuvelflank inwerkt.
Licht, uitzicht en ruimtelijkheid vormen de belangrijkste kenmerken van deze hedendaagse woning.


Rotselaar, Vlaams-Brabant

Eengezinswoning alleenstaand, Nieuwbouw, Modern

BEN-gebouw

Extra energie-info

Netto bewoonbare oppervlakte

360 m²


Ventilatiesysteem

D


Verwarmingssysteem en productie sanitair warm water

Warmtepomp lucht-water


Toepassing hernieuwbare energie

Warmtepomp, Fotovoltaïsche panelen

E-peil: 15   /   k-peil: 0



Over de architect

Atelier Bergen BV
Bergen Roel
Lochtstraat 32
3272 TESTELT
T 04 729 66 51
M 0472 96 65 13
www.atelierbergen.be
roel@atelierbergen.be