HEDENDAAGSE VILLA IN ZWART-WIT

Alle BEN-projecten
overzicht
17/227

fotograaf: Nick Cannaerts

Energetische specificaties

Hoe werd met energie omgegaan?

warmtepomp met geothermische boringen, vloerverwarming, natuurlijke zonnewering door luifels, ventilatiesysteem D, hoge isolatiegraad



Over het project

Het zuiden ligt aan de voorkant van de woning. Om zoveel mogelijk licht en natuurlijke warmte in huis te brengen was het nodig om vooraan voldoende ramen te integreren. De horizontale aluminium lamellen fungeren als zonnewering en beperken de inkijk, maar zorĀ­gen toch voor uitzicht en gefilterd licht in de ruimtes erachter. Zodra je de leefruimtes betreedt, word je overvallen door een zee aan licht en ruimte. De hele achtergevel bestaat uit glas, waardoor je een ongeĀ­breideld zicht hebt op de tuin en achterliggende akkers. Vanuit de keuken heb je een rechtstreeks zicht op het inox zwembad en poolhouse. In de gevels primeren zwart en wit.


Reet, Antwerpen

Eengezinswoning alleenstaand, Nieuwbouw, Modern

BEN-gebouw

Extra energie-info

Netto bewoonbare oppervlakte

377 m²


Ventilatiesysteem

D


Verwarmingssysteem en productie sanitair warm water

warmtepomp


Toepassing hernieuwbare energie

PV panelen

E-peil: 9   /   k-peil: 0



Over de architect

SCHELLEN ARCHITECTEN BV
Schellen Reginald
Dorp 71
2820 Bonheiden
T 015 42 05 25
M 0475 28 13 49
www.schellen.be
reginald@schellen.be