BEN WONING IN CLT

Alle BEN-projecten
overzicht
1/229

Energetische specificaties

Hoe werd met energie omgegaan?

De woning is voorzien van een geo-thermische warmtepomp dewelke de vloerverwarming in de volledige woning aanstuurt.
Hiermee kan zowel verwarmd worden als passief gekoeld in de zomer.
Eveneens is er een PV-installatie voorzien om het electrisch verbruik te verminderen .



Over het project

Dit is een vernieuwebouw van oude hoeve die ontstond in nauw contact met stedenbouw op het wel zeer typerend perceel. Dit resulteerde in een leuke, compacte woning met een zeer ruim gevoel. Reeds van bij het ontwerp was het duidelijk dat we voor zichtbare CLT-bouw gingen gaan. Zowel muren als plafonds werden zichtbaar gehouden, maar voorzien van een witte olie wat een rustgevend effect geeft. De woning is opgebouwd uit verschillende volumes om de schaalovergang tussen de bestaande naastliggende woningen zo geleidelijk mogelijk te doen. Achteraan de woning werden de leefruimtes tot zelfs het binnenzwembad maximaal naar de tuin opgengetrokken.


Sint-Martens-Latem, Oost-Vlaanderen

Eengezinswoning alleenstaand, Nieuwbouw, Modern

Houtskeletbouw, BEN-gebouw

Extra energie-info

Netto bewoonbare oppervlakte

422 m²


Ventilatiesysteem

D


Verwarmingssysteem en productie sanitair warm water

geothermische warmtepomp


Toepassing hernieuwbare energie

ja

E-peil: 21   /   k-peil: 0



Over de architect

G4A Architecten bv
Stevens Gerrit
Brugsevaart 51
9030 Mariakerke (Gent)
T 09 285 88 13
M 0498 61 78 52
www.g4a.eu
gerrit@g4a.eu