DUURZAAM EN ENERGIEZUINIG NOTARIAAT

Alle BEN-projecten
overzicht
8/233

fotograaf: Schellen Architecten

Energetische specificaties

Hoe werd met energie omgegaan?

Naast het compact ontwerp en een doorgedreven isolatie, werd er gekozen voor verwarmen en koelen via een warmtepomp. De medewerkers en bezoekers genieten volop van het aangename binnenklimaat.



Over het project

Gelijkvloers zijn wachtruimte, front office en vergaderzalen gesitueerd. Op de eerste verdieping de back offices, de kantoren van de notaris en de refter. Deze refter paalt aan een ruim dakterras. De kelder omvat een ruim archief en de technische ruimtes.
Overstekende luifels zorgen in de zomer voor schaduw.
Kenmerkend is optimaal contact tussen binnen en buiten met veel glas en een dynamische gevelwerking, gekenmerkt door horizontaliteit, dieptewerking met oversteken en wit-donker contrasten.
Een lange muur begeleidt de bezoekers naar binnen. De gevel is opgebouwd uit een afwisseling van buitenpleister, houten en stenen gevelbekleding.


Bonheiden, Antwerpen

Kantoor, Nieuwbouw, Modern

BEN-gebouw

Extra energie-info

Netto bewoonbare oppervlakte

550 m²


Ventilatiesysteem

D


Verwarmingssysteem en productie sanitair warm water

warmtepomp met geothermie


Toepassing hernieuwbare energie

zonnepanelen

E-peil: 7   /   k-peil: 10



Over de architect

SCHELLEN ARCHITECTEN BV
Schellen Reginald
Dorp 71
2820 Bonheiden
T 015 42 05 25
M 0475 28 13 49
www.schellen.be
reginald@schellen.be