WONEN MET ZICHT OP DE SCHELDE

Alle BEN-projecten
overzicht
34/217

fotograaf: Cafeine

Energetische specificaties

Hoe werd met energie omgegaan?

Muren : 2x 7cm PUR
Dak : Sarkingdak met 2x 80mm (pir)
Vloer : gelijkvloers 12cm PUR

Bijzondere aandacht ging naar de luchtdichtheid waardoor een bijzonder goede waarde werd bekomen : v50=0,52m3/hm2



Over het project

Een oude woning met stallingen, zonevreemd gelegen wordt afgebroken en heropgebouwd in een hedendaagse, tijdloze vormentaal.
De nieuwe inplanting van de volumes creƫert meerdere zones, ontstaan uit de vroegere inplanting van de gebouwen, waardoor aan de straatzijde een publieke zone (inkom) en een private zone ontstaat welke begrensd wordt door de ommuurde binnentuin.
De beglaasde achtergevel benadrukt de relatie met de tuin, de Schelde en het natuurgebied. Binnenin verrast de woning met zijn ruimtelijkheid en mooie zichtassen. In het kader van levenslang wonen zijn de woonvertrekken van de ouders gelijkvloers gesitueerd.


Schellebelle, Oost-Vlaanderen

Eengezinswoning alleenstaand, Nieuwbouw, Modern

Toegankelijk of levenslang wonen, BEN-gebouw

Extra energie-info

Netto bewoonbare oppervlakte

214 m²


Ventilatiesysteem

systeem D


Verwarmingssysteem en productie sanitair warm water

geothermische warmtepomp met passieve koeling


Toepassing hernieuwbare energie

geothermische warmtepomp + zonnepanelen

E-peil: 20   /   k-peil: 36



Over de architect

VAN DER FRAENEN Ann
Van Der Fraenen Ann
Dendermondsesteenweg 58
9260 SCHELLEBELLE
T 09 366 63 31
M 0474 78 88 86
www.annvanderfraenen.be
ann.vanderfraenen@telenet.be