WONING VL

Alle BEN-projecten
overzicht
3/217

fotograaf: Lien Van Oyen

Energetische specificaties

Hoe werd met energie omgegaan?

Deze woning werd volgens de passiefhuisstandaard opgetrokken. Resterende energiebehoefte wordt met warmtepomp gegenereerd.



Over het project

Deze hedendaagse passiefwoning werd gebouwd na sloop van een verouderde woning uit de jaren '80.
Op het gelijkvloers bevindt zich de nachtzone, de leefruimtes liggen op de verdieping. Op die manier profiteren de leefruimtes van een aangenaam ruimtegevoel onder het lessenaarsdak en van mooi zonlicht en uitzicht. De slaapkamers zijn van nature iets frisser.

Structureel is de woning een houtskelet waarbij de volledige verdieping gevrijwaard werd van dragende structuren. Dit laat een open en luchtige invulling van de leefruimtes toe.
Blikvanger is de zuidgevel.


Waasmunster, Oost-Vlaanderen

Eengezinswoning alleenstaand, Nieuwbouw, Modern

Houtskeletbouw, Bio-ecologisch, Toegankelijk of levenslang wonen, Compact, Passiefbouw, BEN-gebouw

Extra energie-info

Netto bewoonbare oppervlakte

180 m²


Ventilatiesysteem

balansventilatie


Verwarmingssysteem en productie sanitair warm water

warmtepomp


Toepassing hernieuwbare energie

warmtepomp

E-peil: 27   /   k-peil: 20



Over de architect

EA+ architecten en ingenieurs cvba
Van Den Broecke Stijn
Oktrooiplein 1 bus 201
9000 GENT
M 0496 72 90 90
www.eaplus.eu
stijn@eaplus.eu