LANDELIJK GELEGEN WONING

Alle BEN-projecten
overzicht
2/194

Energetische specificaties

Hoe werd met energie omgegaan?

Door te schuiven met volumes en een oversteek aan de grote raampartijen wordt optimaal gebruik gemaakt van de zoninval.

Gebruikte technieken
- Zonnepanelen
- zonneboiler
- systeem D
- 12cm PIR muren, 16cm PIR dak, 10cm PUR vloer

Gunstige blowerdoortest door luchtdichte afwerking met o.a. folies



Over het project

Deze nieuwbouwwoning bevindt zich in de landelijke deelgemeente Appels. De vorige woning werd volledig afgebroken en vervangen door een energiezuinige en comfortabele woning. Bij het ontwerp werd rekening gehouden met functionaliteit, maximale lichtinval en een open ruimtegevoel. De woning wordt gekenmerkt door volkern panelen en een gevelsteen met een ruwe, glanzende textuur, waardoor het uitzicht en de kleur veranderen doorheen de dag. De gesloten voorzijde bestaat uit een zwevend volume dat in schril contrast staat met de zij- en achtergevel. Deze werden voorzien van grote raampartijen die uitzicht bieden op het open landschap.


Dendermonde, Oost-Vlaanderen

Eengezinswoning alleenstaand, Nieuwbouw, Modern

Toegankelijk of levenslang wonen, Budgetvriendelijk, Compact, Passiefbouw, Restauratie, BEN-gebouw

Extra energie-info

Netto bewoonbare oppervlakte

242 m²


Ventilatiesysteem

Systeem D


Verwarmingssysteem en productie sanitair warm water

zonneboiler en HR+ ketel


Toepassing hernieuwbare energie

zonnepanelen

E-peil: 21   /   k-peil: 32



Over de architect

Architect Mertens
Mertens Melissa
Rijckelstraat 2
9200 Dendermonde
T 04 733 95 54
M 0473 39 55 40
www.architectmertens.be
melissa@architectmertens.be