WONING AAN HET BOS

Alle BEN-projecten
overzicht
28/204

Energetische specificaties

Hoe werd met energie omgegaan?

Er werd gestreefd om een E-peil lager dan 30 te behalen en uit voorlopige berekening wordt een E-peil van 19 mogelijk. Dit door een doorgedreven isolatie in de schil en in te zetten op correct afgewogen ingrepen bij de technieken door te werken met een warmtepomp en fotovoltaïsche panelen.



Over het project

Deze woning staat op een heuvel aan het bos met uitkijk over Hoeilaart. Om maximaal te genieten van dit zicht, is de dagzone op de verdieping geplaatst en de nachtzone op het gelijkvloers. Rondom de leefruimtes wikkelt zich een genereus overdekt terras dat naadloos overgaat in een serrestructuur met dezelfde ritmiek. Dit als kleine knipoog naar de verschillende serristen villa's in Hoeilaart. De oversteek doet in de zomer dienst als zonwering. De woning is volledig bio-ecologisch opgevat door te werken met houtskeletbouw op basis van duurzame materialen.


Hoeilaart, Vlaams-Brabant

Eengezinswoning alleenstaand, Nieuwbouw, Modern

Houtskeletbouw, Bio-ecologisch, BEN-gebouw

Extra energie-info

Netto bewoonbare oppervlakte

210 m²


Ventilatiesysteem

D


Verwarmingssysteem en productie sanitair warm water

warmtepomp


Toepassing hernieuwbare energie

Fotovoltaïsche panelen, warmtepomp

E-peil: 19   /   k-peil: 33



Over de architect

VERHETSEL Tim
Verhetsel Tim
Sint-Gertrudendries 10
3210 Lubbeek
M 0477 18 65 03
www.timverhetsel.be
hello@timverhetsel.be