BOUWEN VAN EEN HALFOPEN WONING

Alle BEN-projecten
overzicht
149/195

Energetische specificaties

Hoe werd met energie omgegaan?

1.Vermogen voor verwarming beperken door:
hoge compactheid
passieve isolatiepakketten en 3-voudige beglazing
goede luchtdichtheid
systeem D met hoog rendement+warmteterugwinning
zuinige ventilatoren

2.Verantwoorde energieopwekking door:
vloerverwarming op lage temperatuur
warmtepomp
PV-panelen



Over het project

Deze halfopen bebouwing, gelegen in een gezellige wijk aan de rand van Gent, is een moderne eengezinswoning die gericht is op levenslang wonen. Het kan getransformeerd worden tot een zorgwoning met zorgfuncties op het gelijkvloers en een kleinere gezinswoning op de verdieping. De keuken is het centrale element in de woning waarrond de andere functies zijn opgebouwd. Deze is rechtstreeks verbonden met de kruiden-en groentetuin.
Bij het bouwen werd zoveel mogelijk rekening gehouden met de bio-ecologische principes. Er werd gekozen voor resol-isolatie in de wanden en cellulose werd ingeblazen in de dakconstructie.


Gent, Oost-Vlaanderen

Eengezinswoning alleenstaand, Nieuwbouw, Modern

Houtskeletbouw, Bio-ecologisch, Toegankelijk of levenslang wonen, BEN-gebouw

Extra energie-info

Netto bewoonbare oppervlakte

271 m²


Ventilatiesysteem

Systeem D met warmteterugwinning


Verwarmingssysteem en productie sanitair warm water

Warmtepomp


Toepassing hernieuwbare energie

PV-panelen, warmtepomp

E-peil: 9   /   k-peil: 30



Over de architect

BAST architects & engineers cvba
Deraedt Bruno
Lammerstraat 18
9000 Gent
T 09 265 41 80
M 0478 33 99 19
www.bast.coop
bruno@bast.coop