BOUWEN VAN EEN NIEUWBOUW EENGEZINSWONING

Alle BEN-projecten
overzicht
101/196

Energetische specificaties

Hoe werd met energie omgegaan?

1.Vermogen voor verwarming beperken
Passieve isolatiepakketten en buitenschrijnwerk
Zonnewinsten door gunstige oriëntatie
Zeer goede luchtdichtheid (0.35 1/h) Warmteterugwinning en zuinige ventilatoren

2.Verantwoorde energieopwekking
Condenserende ketel
Zonneboiler
Vloerverwarming op lage temp



Over het project

Bij deze realisatie ligt de nadruk op duurzaamheid en energetische efficiëntie. Als basisvorm werd een klassieke bouwschil voorgesteld zonder uitsprongen of dieper gelegen delen, om maximale compactheid te realiseren.
De woning is opgebouwd rond een centrale koker aan de noordkant, die de trappenhal omvat. Zo was het mogelijk om de minste oppervlakte in te nemen voor circulatie en alle bouwlagen (inclusief de zolder) centraal te kunnen betreden evenals de woning te oriënteren volgens de zonnestand. Dit vertaalt zich in de enkele toegangsdeur aan de noordzijde en een maximale beglazing op het zuiden, waar de terrasruimte werd ingeplant.


Aalter, Oost-Vlaanderen

Eengezinswoning alleenstaand, Nieuwbouw, Modern

Houtskeletbouw, Bio-ecologisch, BEN-gebouw

Extra energie-info

Netto bewoonbare oppervlakte

228 m²


Ventilatiesysteem

Systeem D met warmteterugwinning


Verwarmingssysteem en productie sanitair warm water

Condensatieketel


Toepassing hernieuwbare energie

Zonne-thermisch energiesysteem

E-peil: 24   /   k-peil: 18



Over de architect

BAST architects & engineers cvba
Deraedt Bruno
Lammerstraat 18
9000 GENT
T 09 265 41 80
M 0478 33 99 19
www.bast.coop
bruno@bast.coop