NULENERGIE KANGOEROEWONING MET WOONZORGFUNCTIE

Alle BEN-projecten
overzicht
147/190

fotograaf: BAST architects | engineers

Energetische specificaties

Hoe werd met energie omgegaan?

1.Vermogen voor verwarming beperken door:
hoge compactheid
passieve isolatiepakketten+buitenschrijnwerk
zonnewinsten door gunstige oriëntatie
goede luchtdichtheid
systeem D met warmteterugwinning

2.Verantwoorde energieopwekking door:
geothermische warmtepomp
zonneboiler
PV-panelen
vloerverwarming



Over het project

Dit project is gelegen op een zuidgericht, halfopen perceel in Herent. Het is een kangoeroewoning waarbij naast de woonruimte van de bouwheer een extra studentenkamer wordt voorzien. Het doet tevens dienst als kinderdagverblijf. Het is een totaalconcept waarbij toegankelijkheid één van de belangrijkste aandachtspunten was.
Op bio-ecologisch vlak is dit huis uitstekend geconcipieerd:Er zitten geen chemisch verwerkte isolatiematerialen in -zelfs in de vloer-, de houtstructuur is niet behandeld, er werden zo veel mogelijk nagroeibare materialen gebruikt. Prefab passiefhuiselementen hebben dit gebouw in twee weken tijd regen- en winddicht gemaakt


Herent, Vlaams-Brabant

Eengezinswoning koppelbouw - rijwoning, Nieuwbouw, Modern

Houtskeletbouw, Bio-ecologisch, Toegankelijk of levenslang wonen, Passiefbouw, BEN-gebouw

Extra energie-info

Netto bewoonbare oppervlakte

502 m²


Ventilatiesysteem

Systeem D met warmteterugwinning


Verwarmingssysteem en productie sanitair warm water

Warmtepomp


Toepassing hernieuwbare energie

Warmtepomp, Zonne-thermisch energiesysteem, PV-panelen

E-peil: -2   /   k-peil: 19



Over de architect

BAST architects & engineers cvba
Deraedt Bruno
Lammerstraat 18
9000 GENT
T 09 265 41 80
M 0478 33 99 19
www.bast.coop
bruno@bast.coop