PASSIEF KANTOOR

Alle BEN-projecten
overzicht
46/217

fotograaf: Marc Sourbron

Energetische specificaties

Hoe werd met energie omgegaan?

In dit kantoorgebouw werd echter maximaal ingezet op passieve koelmethodes (thermische massa, geoptimaliseerde nachtkoeling, wandkoeling via buffervat), waardoor de netto energiebehoefte minimaal is (slechts 10 kWh/m²).



Over het project

Het programma omvat een kantoor en een showroom (beide passief) en een aangrenzende loods voor opslag van materiaal.
De volledige planopbouw is flexibel opgevat. De structuur en de isolatie overspannen de gehele ruimte, de wanden zijn nadien gemakkelijk weg te nemen en te vervangen door een nieuwe indeling. Ook technieken en leidingen zijn modulair en flexibel opgevat.
Centraal in het volume zit een atrium met bovenlicht, waar maximaal daglicht wordt binnengehaald. Door de accurate plaatsing van twee vide’s en plaatselijk enkele stroken glas in de tussenvloeren, kan het daglicht zich optimaal tot op de onderste verdieping verspreiden.


Kuurne, West-Vlaanderen

Kantoor, Nieuwbouw, Modern

Houtskeletbouw, Bio-ecologisch, Toegankelijk of levenslang wonen, Budgetvriendelijk, Compact, BEN-gebouw

Extra energie-info

Netto bewoonbare oppervlakte

1200 m²


Ventilatiesysteem

balansventilatie


Verwarmingssysteem en productie sanitair warm water

pellets


Toepassing hernieuwbare energie

pellets / zonnecollectoren / wandkoeling

E-peil: 25   /   k-peil: 22



Over de architect

EA+ architecten en ingenieurs cvba
Van Den Broecke Stijn
Begoniastraat 2
8310 Brugge
M 0496 72 90 90
www.eaplus.eu
stijn@eaplus.eu