GEMODERNISEERDE WONING IN HET GROEN

Alle BEN-projecten
overzicht
170/175

fotograaf: sara imbrechts

Energetische specificaties

Hoe werd met energie omgegaan?

Het gaat om een verbouwing van een bestaande woning van de jaren '50. De woning werd volledig gestript, consequent geïsoleerd en bekleed met een nieuwe gevelsteen. De grote raamopeningen zijn allen op de zuid- en westgevel gesitueerd.
Een warmtepomp en zonnepanelen zorgen warmte en elektriciteit.



Over het project

De woning werd gestript en verbouwd tot een hedendaagse, zeer energiezuinige woning. De buitenmuren, geïsoleerd en voorzien van een nieuwe gevelsteen, werden opgetrokken op de verdieping en voorzien van een plat dak om de beschikbare ruimte de maximaliseren. De achterbouw werd vervangen door een langgerekt volume, in een enveloppe van zichtbeton. Het beton strekt zich rechts van de woning uit in een pergola, die enerzijds dienst doet als “overdekt” terras en anderzijds als zonnewering. In dit volume zitten de leefruimten met ramen naar de tuin en het zuiden toe. Ook de badkamer en slaapkamer hebben een groot raam op de achtertuin met luifel.


Kessel-Lo, Vlaams-Brabant

Eengezinswoning alleenstaand, Nieuwbouw, Modern

Toegankelijk of levenslang wonen, Compact, BEN-gebouw

Extra energie-info

Netto bewoonbare oppervlakte

287 m²


Ventilatiesysteem

D


Verwarmingssysteem en productie sanitair warm water

warmtepomp met dieptesonderingen


Toepassing hernieuwbare energie

warmtepomp en zonnepanelen

E-peil: 16   /   k-peil: 40



Over de architect

Architectenbureau imbrechts bvba
Imbrechts Sara
Mechelsesteenweg 446
3020 Herent
M 0486 30 40 94
www.architectenimbrechts.be
sara@architectenimbrechts.be